Tuinbouw Ondernemersprijs - Genomineerden 2020

SK Roses in De Lier is een succesvolle familieonderneming waar een nieuwe jonge generatie het bedrijf heeft overgenomen. Broers Marc, Bas en Tom Koene voeren de operationele leiding in het bedrijf, dat bestaat uit drie locaties met in totaal 65.000 m2 glas en maar één doel heeft: jaarrond hoogkwalitatieve Avalanche rozen telen.

Op jaarbasis worden meer dan dertig miljoen stelen geproduceerd, die aan meer dan vijftien Europese landen geleverd worden. In de eigen R&D-afdeling wordt momenteel onderzocht of de Avalanche+ rozen ook onder LED-belichting geteeld kunnen worden, met zo min mogelijk lichtuitstoot en zoveel mogelijk behoud van de juiste klimaatomstandigheden.

Ook digitalisering heeft alle aandacht. Door de nieuwste managementregistratiesystemen worden alle processen geoptimaliseerd en kan goed gemonitord worden welke nodig zijn voor verbetering van teelt, verwerking en koeling van de rozen. SK Roses zet zoveel mogelijk in op biologische teelt en is ‘On the way to PlanetProof’ gecertificeerd. Binnen een paar jaar emissieloos telen is het volgende doel.

De jury is onder de indruk van de durf en visie van deze jonge ondernemers. Er wordt continue bekeken hoe processen binnen het bedrijf en de teelt van de rozen verbeterd kunnen worden om de allerbeste kwaliteit voor het hoogste segment te kunnen leveren in een moeilijke markt.

SK Roses krijgt een goede waardering op innovatief ondernemerschap, rol in de sector, imago van de sector, marktgericht ondernemen en risicomanagement.

SK Roses is voorgedragen door Rabobank

Wilt u het filmpje zien van 25 oktober? Klik hier

Terug naar overzicht