Interview op Fleurametz.com

vrijdag 30 januari 2015
Een familiebedrijf op en top! Vader, moeder, drie broers, zus en de waakhond zijn allemaal in en rond de rozenkwekerij SK Roses te vinden. Het bedrijf is opgericht door vader Sjaak Koene waarbij kwaliteit voorop staat. Vandaar de naam: SK Roses! We brachten een bezoek aan de Avalanche kwekerij in De Lier waar Marc ons het verhaal achter SK Roses vertelde.

Zoon Marc vertelt dat de hele familie actief is in de moderne kwekerij. Kijk bijvoorbeeld naar hét icoon van SK Roses; dit is zus Shelly! Zij staat op alle uitingen zoals de vrachtwagen, banners en de folie van de rozenhoezen. Marc grapt dat ze van alle markten thuis zijn, maar centraal staat: topkwaliteit! SK Roses streeft naar uniformiteit, een hoog serviceniveau en innovatie.

Winterse kwaliteit
Om het hele jaar door kwaliteit te leveren, wordt er veel belicht, vertelt Marc, waardoor er in het bijzonder in de winter ook kwaliteit wordt geleverd. “Er wordt twee keer per dag geknipt en in de zomer drie keer om de rijpheid uniform te houden tussen de knipbeurten door”. Door deze werkwijze hebben de rozen een hoge sierwaarde en houdbaarheid; “Het is een dagvers product, er is geen opslag in een koelcel van een aantal dagen. Wat vandaag wordt geplukt, is morgen beschikbaar”. Marc geeft aan dat er gezorgd wordt voor hele strakke sorteringen, waarbij het inspelen op de wensen van de klant voorop staat. “Service voor alles!”.

Groei elementen
“De drie ‘groei elementen’ water, licht en CO2 zijn zo ingericht dat we optimaal kunnen produceren”. Dit is wel op een duurzame manier georganiseerd. Marc vertelt dat er gebruik wordt gemaakt van een Warmtekrachtkoppeling; “De elektriciteit die we gebruiken, wekken we zelf op waarbij de warmte die hierbij vrijkomt wordt hergebruikt”. Ook wordt CO2 via OCAP afgenomen, deze CO2 is in principe een afvalproduct van de industrie in Rotterdam. Deze CO2 is enorm belangrijk voor SK Roses, omdat het super schone en goede kwaliteit CO2 is. “CO2 geeft een ‘kwaliteitsboost’ en zorgt voor grotere knoppen en dikkere takken”.

Bron: Fleurametz.com

Terug naar overzicht